Nyheter i Tandådalen!

Från Jonas I Sälen.

tdloungefjall5

 

TD Lounge med en touch av Jonas i Sälen

TD Lounge, Tandådalen, Jonas i Sälen, itandadalen

Storsatsning i Tandådalen

Det händer stora saker i Tandådalen i år säsongen 2015/2016. Skistar har byggt en ny lift, MIO Express. Stora backen har fått ny belysning och uppgraderat snökanonssystem. Invid den nya liften flyttar Valle in med Valles skidland.

Tandådalens Wärdshus

Givetvis är Jonas i Sälen med i denna utveckling av Tandådalen till en riktig resort med ett komplett utbud av restauranger och nöjen. Sedan många år driver Jonas i Sälen klassiska Tandådalens Wärdshus mitt i backen i Tandådalen. Lokalerna i Tandådalen arrenderas men trots det har vi lagt ned stor energi och möda på att skapa mer gemyt och kvalitet till gästerna. Dagens skidåkare ställer, med all rätta, höga krav under sin lediga tid i fjällen.

Tandådalens Wärdshus har i regi av Jonas i Sälen utvecklats från en ett ställe med sunkig värmestuga karaktär till ett populärt eldorado för skidåkarna i Tandådalen. Tandådalen är Sälens snösäkraste skidområde. Här är backarna lite brantare, lite tuffare även om det givetvis också finns hela skalan från svarta teknikbackar till familjebackar och barnbackar – eller rättare sagt familjeområden och barnområden. Genom åren har man pratat om pulsen i Tandådalen – Det är här det händer!

Genuin After Ski

I år stämmer detta mer än vanligt. Tandådalens Wärdshus kör i år fjällvärldens största utomhusafterski – familjefesten på påskhelgen – för fjortonde året med kända, folkkära artister, aktiviteter, mat och dryck. Afterski är synonymt med Tandådalens Wärdshus. Här hittar du den genuina Afterskin med liveband alla dagar i veckan, allsång och pjäxdans. När Tandådalen utvecklas med nya restauranger finner Tandådalens Wärdshus sin naturliga plats som Afterski stället nummer ett. Genuin Afterski anno 1963.

Wärdshusets Bageri

Genom åren har Jonas i Sälen berikat Tandådalen och tillfört kvalitet. Wärdshusets Bageri är ett sådant exempel. Brödet du äter till lunch på Tandådalens Wärdshus och på de övriga caféerna och restaurangerna: Bakfickan, Våffelstugan Järnet och Café Pulsen är nybakat, lokalproducerat på ett riktigt fjällbageri – Wärdshusets Bageri.

Mat med en touch av Jonas i Sälen

Serveras det en fin biff marinerad i viltfond så är viltfonden från Sälen. Hjortronsylten, lingonsylten och blåbärssylten är alla gjorda på bär från Sälenfjällen. I denna anda öppnar Jonas i Sälen ytterligare två restauranger i Tandådalen i år: O’Learys och TD Lounge.

O’Learys Tandådalen

O’Learys behöver ingen längre presentation. Konceptet är välkänt och mycket omtyckt långt utanför Sveriges gränser. Vi har lyssnat på våra gäster när vi valt O’Learys. Det har länge funnits en stor efterfrågan på en riktig sportbar i Tandådalen. Hela idéen med att ta med familj och vänner från lilla stugan för en kväll ute, för att umgås, äta och dricka och se på matchen tillsammans är precis vad som efterfrågas. O’Learys – Your Second Living Room.

TD Lounge

En trappa upp, på våningen ovanför O’Learys öppnar vi TD Lounge. Tandådalen får äntligen en riktig lounge. TD Lounge kommer servera enklare fjällinspirerade rätter, erbjuda en lite lugnare afterski, goda drinkar och sköna sittgrupper. På TD Lounge ser du ut över Tandådalen, bort mot Lindalen och fjällen Östra Kalven och Hundfjället. Vi inreder med genuina detaljer från fäbodar, skinn och trä. Jonas i Sälen erbjuder en bit Dalarna i Sälen. TD Lounge hoppas vi skall attrahera såväl locals ”Tandådalare” såväl som nya och utländska gäster. Atmosfären på TD Lounge skall spegla det alltmer internationella  Sälen. Jonas i Sälen är en aktör bland många andra som jobbar hårt, hoppas och tror att Sälen-Trysil Airport kan öppna enligt plan 2017 – då blir Tandådalen-Hundfjället första och närmaste resort.

Var med från början – Du kan boka bord redan idag på O’Learys Tandådalen. TD Lounge öppningsdatum läggs ut inom kort på våra sajter och facebooksidor. Välkommen till Tandådalen säsongen 2015/2016.

TDLoungefjall4