Pajen & pajala Gone South #3

Tredje veckan på denna resa! Allt går kanon,  ja förutom att man fortfarande har en lång väg kvar när det gäller sina surfkunskaper!!! Livet i campern går vidare och de flesta måltider intas i den. Vi har denna vecka hängt här i Peniche och allra mest på parkeringen på stranden i Baleal. Vad som är bra här att surfen ligger direkt utanför dörren och du har surf i flera väderstreck vilket gör att man har lite att välja på. Nere vid stranden har men en hel del ställen att välja på: Bar do Bruno som ligger vackert på stranden är kanon, 3House Bar, Bar da PraiaDanau mitt på parkeringen är bra lite sämre om man inte känner för att parta är att det är öppet till fem på morgonen och spelar house så det kan vara lite svårt att sova!!! Alla har terasser ut mot havet. Pajala har även tagit ut oss på lite vildcamping och lite offroadkörning med The Little House That Travels. Blev fisk på grillen på klipporna lite ovanför stan där man vaknade till en magisk morgonutsikt.

c

g

2015-10-19 08.37.43-1

d

 

Förra helgen var det storm och då var jag inte i vattnet på två dagar så förutom det har jag varit i minst en gång om dagen sedan vi kom hit. Något skall det väl göra!! Vädret denna vecka har varit kanon så det har blivit surf med sol.

Har helt klart blivit bättre men har långt kvar till att bara ställa mig på en våg, svårt att tajma men det går framåt, framförallt börjar man orka paddla ut lite lättare. Pajala visade iväg mig på några riktigt bra vågor. Runt omkring ser man så duktiga surfare och man fattar hur länge dom hållit på för att komma dit men surf är kul på alla nivåer.

e

Annars börjar man hänga på lite samma ställen, varje morgon går jag till 3House Bar för att kolla mail m.m. Personalen är kanon och dom ställer fram mitt kaffe och min croissant utan att jag behöver säga till!! Konstigt nog är det speceriaffären här som har bäst after surf häng med två öl för 7 kronor på eftermiddagen. Surfers Lodge är jag på en del och det är kul med alla som hejar på en. Ett kanonställe om man vill sticka hit ett kompis eller jobbgäng för en vecka eller weekendsurf. Bra ställe med bra mat, rum, instruktörer, ja allt. Kom precis därifrån där vi tog en kaffe med John som har stället och Marcus Bohman som kommit ner för tävlingarna och surf. Även Markus Larsson (skidåkaren) var med.

a

IMG_3142

8

Några Restaurangbesök blir det men dom är inte många på denna resa! Denna måltid intogs på den mysiga nyrenoverade Taberna do Ganhao, grillad lokal korv på bordet, musslor ,ost och oliver, fantastiskt ställe.

5

Tävlingarna har börjat och igår var vi där hela dagen och kollade in stjärnorna, är ju inte riktigt med i den svängen men Kelly Slater och Mick Fanning har man ju hör talas om. Träffade på både Bruno min instruktör från förra resan och José från Marlin Fins igen. Tävlingen är ett stor spektakel med mycket att se om inte annat massa grymma Food Trucks!! Coolt är att det är gratis att komma in och man sitter direkt på stranden och kollar de stora grabbarna bara 50-100 meter ut i vattnet, riktigt kul att se hur grymma de är.

12

b

9

f

11

l

2

Ni som följer på Instagram kan ju inte undgå att man gillar fordon och här får man se alla möjliga skapelser, en del förstår man inte hur dom kunnat köra så långt.

4

I morgon vänder vi färden hemåt, tiden går fort. Om en vecka skall vi vara vid Grenåbåten och vi tänkte försöka hitta lite ställen i Galicien på vägen och ta det lite lugnt på vägen hem men det är långt!! 350 mil har vi hem!! Blir säkert ett stopp i Biarritz eller Hossegor också innan man tar dom sista tråkiga 220 sista milen.

k