RAAM Sweden

IMG_1866

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Race Across America är en cykeltävling som startar i Oceanside i Kalifornien och går i mål i Annapolis utanför Washington DC. Det är 480 mil från kust till kust, man ska ta sig genom öknar, över bergskjedjor och över de stora slätterna. Det är en etapp så tävlingen pågår dygnet runt till man är i mål. Race Across America (RAAM) är ett av de mest respekterade och längsta uthållighetstävlingarna i världen oavsett idrott.

Den 14 juni i år kommer vi stå på startlinjen i klassen 2-person team. Vi heter Anders Klavberg och Günter Andreasson, vårt lag heter Team Cykelmagneten Sweden och det här är den största utmaning vi någonsin gett oss på.

Vi har med oss ett service team på 7 personer som ska hjälpa oss under den dryga veckan som loppet pågår. Dom kör de två följebilarna, sköter navigeringen, ser till att vi får i oss tillräckligt med energi, masserar ömma ben, fotografera och filma, håller våra cyklar i topptrim och alltid försöka bidra med ett gott humör

Att genomföra RAAM innebär givetvis en stor utmaning för oss som cyklar men det går inte att klara utan ett fungerande serviceteam. Både cyklister och serviceteam är igång dygnet runt och det blir oerhört viktigt att ha en plan för allt från att äta till att sova.

Vi hoppas detta ska bli en fantastisk upplevelse!

Följ resan på www.raamsweden.se