Sluta motarbeta multiparken

ankarparken

 

 

 

 

 

 

Insändare i HN 2014-04-29

”Varberg. Jag och min familj flyttade till Varberg för ett år sedan. Vi flyttade hit för att vi trodde att Varberg var en stad med en öppen attityd och med stora visioner vad gäller utveckling. Men så fel vi hade! Jag upphör inte att förvånas över alla insändare jag har läst om den nya multiparken vid Ankaret. Där man till och med går till personangrepp mot privatpersoner och näringsidkare som man anser sig sko sig på detta och har udda intressen?! Är man så rädd för utveckling att man tar till alla medel? Strandpromenaden och havet är en fantastisk plats som skall vara till för alla. Inte bara de som önskar tystnad och havet för sig själva. Det finns tysta platser på en mängd ställen vid havet i Varberg. Utveckling av en stad gynnar turism och inflyttning. Vilket i sin tur genererar pengar. Att känna en sådan negativism över något nytt är för mig ett skrämmande och inskränkt beteende. Tänk så många familjer som kanske får med hela familjen på semestern eller Varbergsbesöket, för här finns något för alla. På samma plats. Havet, stranden, gångvägar och en multipark som kommer att förena människor med olika intressen.

Se bara på till exempel Venice Beach i Kalifornien, USA. Där möts unga och gamla i en härlig röra av intressen och aktiviteter. Där känner man verkligen att det finns sann glädje. Varberg och strandpromenaden är en plats för möten! Positiva sådana. Ett ställe att umgås och ha roligt på tillsammans! Inte bara i själva multiparken utan även runt omkring. Folk kommer vilja åka till Varberg, är det inte det vi vill? Det kommer bli allmänt känt att här i Varberg är man i framkant vad gäller utveckling av stad, satsning på ungdomar och turism och här gillar man nytänk.

Fram för en satsning av strandpromenaden och dess omgivningar, gör platsen mer levande och till för alla!

Vilken tur att Varberg har en grupp visionärer och entusiaster som ser till att saker händer och att utveckling sker! Varberg kommer att må bra av lite förändring!”